"Cold Brew" ("חליטה קרה"): הטרנד החדש של הקפה הקר

ישנם שלושה משתנים בסיסיים לקפה חלוט בתהליך קר: טמפרטורת המים, משך החליטה ועובי הטחינה.

"Cold Brew" חושף טעמים וניחוחות חדשים מאחר שתגובת פולי הקפה לסביבה קרה שונה מתגובתם לסביבה חמה.

 

המונח "Cold Brew" כפי שמציין זאת שמו, מתייחס להכנת קפה בטמפרטורה נמוכה, אך אין לבלבל בינו לבין פרפה או משקה קר רגיל שכן מדובר, למעשה, בסוג של חליטה.

לפורמולה אלכימית זו יש, כמו לכל שיקוי אחר, מספר טיפים ושיטות הכנה.

אחד מהם הוא ה-"Cold Drip" (טפטוף קר), שבו הקפה עובר תהליך של טבילה בקור או בטמפרטורת החדר מתחילת תהליך הכנתו ועד סופו. 

תהליך זה עשוי להימשך בין 3 ל -24 שעות, כשהדבר תלוי בשיטתו ונוסחתו (וכן סבלנותו) של מאסטר הקפה.

 

במובן זה, מדובר בקפה שונה מאוד מזה שמכינים במהירות ובמים חמים, לא רק מבחינת זמן ההכנה, אלא גם מבחינת הטעם המתקבל.

זוהי לא סתם גחמה, אלא שהדבר מומלץ בשל זמן המיצוי הארוך בהשוואה להכנת משקאות במים חמים.

אחד המאפיינים העיקריים של ה-Cold Brew טמון בדרך שבה מתנהגים מים בטמפרטורה נמוכה במיצוי רכיבי הקפה.

בחליטה קרה, מתקבל משקה שהחמיצות בו נמוכה ב-60-70%, שהוא פחות מר בטעמו ושיש בו פחות מיצוי של קפאין.

המשקה המתקבל יכול להיות מוכן לשתייה או מרוכז. הדבר תלוי ביחס בין המים לקפה, הידוע כ-"ratios", ובמשך תהליך המיצוי.

אפשר לדלל אותו, אך ניתן גם להשתמש במיצוי המאוד מרוכז הזה למטרות אחרות, כגון קוקטיילים, מתכוני קונדיטוריה וקינוחים. 

אחד מקסמי המשקה הזה הוא דווקא העובדה שמעבר להיותו אידיאלי לכל מי שמחפש משקה מרענן שגם ימריץ אותו, הוא גם קל להתאמה אישית: אפשר לשתות אותו עם קרח, להוסיף לו חלב או לרכך את טעמו על ידי הוספת מים.

החוכמה היא לנסות כמה שילובים עד שתמצאו את המועדף עליכם, לכן אנו מגישים לכם את המתכון ו... שיתחילו הניסויים!

 

מתכון

מניחים 150 גרם קפה בטחינה עבה בתוך צנצנת זכוכית, ומוסיפים 1 ליטר מים קרים או בטמפרטורת החדר.

בוחשים לערבוב (לא לדאוג אם הקפה הטחון נשאר על פני השטח) וסוגרים.

מאפשרים לתערובת לנוח במשך 16 עד 24 שעות בתוך המקרר או מחוצה לו.

מסננים את התכולה בעזרת פילטר נייר או בד שהורטב מעט לפני כן, ומעבירים אותה בחזרה לצנצנת.

המשקה שיתקבל יהיה מרוכז מעט.

כדי לדללו יש להוסיף שתי כוסות מים לכל כוס קפה.

ניתן לשמור אותו בטמפרטורה קרה עד 15 יום.

 





Ver artículo completo

הקפה כבד קנבס ריק
הקפה כבד קנבס ריק

טרנד הגשת הקפה עם ציורים וצורות על גביו הופך לפופולרי יותר ויותר. 

יוצרי טכניקה דקורטיבית זו המכונה "ציור בקפה" או "Latte Art" השיקו אופנה המאומצת היום על ידי הבריסטות מסביב לעולם.

Ver artículo completo →

קפה וגבינות: השילוב המנצח לאנשים האוהבים את החיים הטובים
קפה וגבינות: השילוב המנצח לאנשים האוהבים את החיים הטובים

באמנות הקולינרית הכל ראוי. מה שחשוב הוא להיות מוכן לנסות טעמים, מרקמים, ריחות
ורכיבים חדשים.
(0)
×
Welcome Newcomer